اقدامات اقلیمی از اهداف اساسی اتحادیه اروپا به شمار می رود. گازهای گلخانه ای باید تا سال 2050 به کمترین سطح کاهش پیدا کنند. بخش ساختمانی نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و 40% از کل انرژی مصرفی و حدود 36% از کل دی اکسید کربن منتشر شده به این بخش مرتبط هستند. پتانسیل بسیار بالایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی در این بخش وجود دارد. نوسازی ساختمان های موجود از روش های اساسی برای تحقق این صرفه جویی ها است.
در حال حاضر برآورد می شود که 2.7 میلیون ساختمان غیرمسکونی در آلمان وجود داشته باشد، که 13% از کل ساختمان های این کشور را تشکیل می دهند. در عین حال، ساختمان های غیرمسکونی یک سوم از مصرف کل انرژی بخش ساختمانی را در بر می گیرند. کاهش این مقدار نیازمند چیزی بیش از ساخت و سازهای پربازده جدید است. ما باید روی نوآوری های پربازده تمرکز کنیم – در ورای بهسازی در عایق بندی یا تکنولوژی های گرمایش نوآورانه که در برگیرنده اتوماسیون ساختمان نوسازی شده است که برای افزایش بهره وری انرژی ساختمان های موجود ضروری است.
سیستم های سطح بالای اتوماسیون ساختمانی که به شناسایی، کنترل و تنظیم فرایندهای تکنولوژی ساختمانی و در عین حال شبکه بندی سیستم های تجهیزات و ساختمان ها می پردازند، می توانند به صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی دست پیدا کنند. سیستم های منفرد با یکدیگر یا با سیستم های مدیریتی سطح بالاتر ارتباط برقرار می کنند. سیستم های گرمایش، تهویه هوا، نورپردازی و سایه بان جهت بهینه سازی مصرف با هم فعل و انفعال می کنند. این موضوع امکان مصرف انرژی اولیه بر اساس تقاضا را تنها در جایی که ضروری است فراهم می کند. بعنوان نمونه، شرایط آب و هوایی داخل ساختمان می تواند بر اساس ظرفیت اتاق ها بشکل اتوماتیک تنظیم شود و یک محیط کاری راحت را در اختیار ساکنین قرار دهد. هنگامی که اتاق استفاده نمی شود، سیستم ها خود را تنظیم می کنند تا از مصرف غیر ضروری انرژی اجتناب گردد. کنترلگرها، حسگرها و محرک های مورد نیاز برای این کار می توانند بسادگی جایگذاری شوند.
در اروپا، سرعت نوآوری حدود 11% است، و فقط تعداد محدودی از این پروژه ها روی عملیات ساختمانی پربازده و پایدار تمرکز می کنند. نوآوری هایی که به بهسازی در بهره وری انرژی دست پیدا می کنند، تنها 1% از کل پروژه ها هستند. نسبت “نوآوری های ساختمانی گسترده” که شامل صرفه جویی در مصرف انرژی به میزان 60 درصد هستند، باز هم پائینتر است: تنها 0.2%. خب چرا ساختمان های بیشتری در طول نوآوری به تکنولوژی اتوماسیون مجهز نمی شوند؟ علاوه بر کمبود اطلاعات، سرمایه گذاران و اپراتورهای ساختمانی معمولأ عقیده دارند که تکنولوژی های بهره وری انرژی، بازدهی اقتصادی کمتری نسبت به راهکار های متداول دارند. دسترسی به منابع مالی عمومأ امکان پذیر است، اما درک اینکه چه نوع بودجه ای برای کدام اهداف در دسترس است و اینکه برنامه ها باید کدام نیازها را تأمین کنند، معمولأ دشوار است. بعلاوه، بسیاری از مالکان ساختمان ها فاقد اطلاعات لازم در مورد مصرف انرژی ساختمان خود و همچنین گزینه های تکنولوژیکی موجود هستند. پس، نیازمند اقدام فوری هستیم: اگر اتحادیه اروپا تا سال 2050 به هدف بخش ساختمانی دست پیدا کند، سرعت نوآوری می تواند در طول حداکثر 9 سال حداقل دو برابر شود.
سیاست گذاران می دانند که نوآوری و اتوماسیون ساختمانی کمک زیادی به صرفه جویی انرژی در ساختمان ها می کنند و شرایط را به شکل مناسب تنظیم می نمایند همانند “منشور ساختمانی عملکرد انرژی” (EPBD) که اعضای اتحادیه اروپا می بایست آن را تا پایان امسال در قوانین ملی خود بگنجانند. تا سال 2018، منشور ساختمانی اتحادیه اروپا روی پوشش ساختمانی تمرکز کرده بودند، اما در اصلاحیه، صرفه جویی های بالقوه ناشی از اتوماسیون ساختمان مد نظر قرار گرفتند.
این منشور همچنین روی دیجیتالی سازی در بخش ساختمانی تمرکز کرده است و شبکه سازی همه سیستم های فنی، مانند حسگرهای هوشمند و اکچویتورها را افزایش داده است. این بدان دلیل است که شبکه سازی گسترده، ثبت و مونیتورینگ اطلاعات از نیازمندی های اساسی برای ساختمان های هوشمند و پایدار است.
هدف EPBD تنها آن نیست که ساختمان های موجود را با تکنولوژی روز همراه کند و پتانسیل بهره وری انرژی را در آنها بکار گیرد، بلکه اطمینان از این مسئله است که تکنولوژی ساختمانی آماده تأمین نیازها و سیستم های آینده است. شاخص آمادگی هوشمند که در منشور اصلاحی آمده است، مربوط به سنجش سازگاری ساختمان با سیستم های هوشمند است. شاخص آمادگی هوشمند ویژگی های مربوط به دستگاه های مرتبط و هوشمند، شاخص گذاری و انعطاف پذیری، تقویت قابلیت ها و عاملیت های ناشی از دستگاه های مرتبط و هوشمند را پوشش می دهد. هدف از این شاخص، تعیین چگونگی تشخیص نیازهای آینده و محل های ضرورت بهینه سازی بر اساس تکنولوژی موجود است. با این حال، هنوز مشخص نیست که این شاخص چگونه می تواند در ارزیابی ساختمان های آینده، مثلأ در ارتباط با گواهی های انرژی، بکار گرفته شود.
آسان صنعت نمایندگی WAGO آماده ارائه خدمات به مردم عزیز ایران می باشد.
برگرفته از:https://www.wago.com/global/building-technology/efficiency-increase-building-renovation